hogyan érvényesülj introvertáltként

HOGYAN ÉRVÉNYESÜLJ INTROVERTÁLTKÉNT?

praxisépítés
Talán neked is megfordult már a fejedben, hogyan érvényesülj introvertáltként a közösségi médiában és a különböző felületeken.
 
Azt látom, hogy a segítő foglalkozásúaknak, coachoknak, terapeutáknak sokszor nehezükre esik előtérbe helyezni magukat gyakran introvertált személyiségük miatt.
 
Ebben a bejegyzésben ahhoz szeretnék néhány mankót adni, hogyan lépj túl azon, hogy nem szeretsz szerepelni, vagy hogy nehezedre esik idegenekkel ismerkedni.

HOGYAN ÉRVÉNYESÜLJ INTROVERTÁLTKÉNT?

Először is, egy gondolat. Azért azt mindketten tudjuk, hogy nem csak fekete és fehér létezik, ezt szögezzük is le elöljáróban.

Továbbá nem pusztán az alapszemélyiséged lehet befolyással arra, hogy nehézséget jelent-e számodra nyitottnak lenni, de ez akár egy napon belül is változhat, vagy lehetnek az életednek olyan szakaszai, ahol mindez könnyebben megy, még máskor legszívesebben bebújnál a monitorod mögé.

A mai három ötletet tehát azoknak is ajánlom, akik alapvetően extrovertáltak, mégis bizonyos esetekben inkább visszahúzódón viselkednek.

1. LÉGY ÖNAZONOS!

Olyan platformokon kezdj el építkezni, ami passzol a személyiségedhez.

➡️ Ha inkább grafomán típus vagy, akkor kiváló felület lehet számodra egy blog, ahol a szaktudásodat írásban tudod prezentálni.

Kommunikálj Facebookon képek és posztok formájában.

Az Instagramon sem feltétlenül kell mindig olyan képeket megosztani, ami téged tol előtérbe. Mutathatsz egy könyvet, amit olvasol, lefotózhatod az irodádat, megoszthatsz idézetet.

➡️ Ha önmagában a szerepléssel nincsen gondod, csak videón nem szeretsz megjelenni, akkor próbáld ki a podcastot (Soundcloudra fel tudsz tölteni hanganyagokat).

Tartalomstratégiához íme két hasznos blogposzt, ami szintén segíthet, hogy hogyan érvényesülj intovertáltként:

hogyan kezdj el blogolni

tartalommarketing coachoknak

2. ÉPÍTS AZ ERŐSSÉGEIDRE!

Ne úgy tekints az introvertált személyiségedre, hogy az feltétlenül csak hátrányt jelent számodra a praxisod építés során.

Nézd meg, inkább, hogy mik az erősségeid és építs azokra.

Sokszor mondják, hogy az introvertált típusok precízebbek, alaposabban, jobban analizálnak, kitartóbbak szorgalmasabbak. Ezek pedig mind-mind nagyon fontos tulajdonságok egy praxis megalapozása során. Ha rád is jellemzőek, örülj neki, hogy a tarsolyodban vannak.

A kitartás és a szorgalom segít abban, hogy átvészelj nehezebb ciklusokat is.

Kell az elemző készség, amikor leülsz tervezni vagy éppen megvizsgálod az elért eredményeidet.

Ha precízebb vagy, valószínűleg minőségibb munkát adsz ki a kezedből, kevesebb elütés lesz az írásaidban.

És még sorolhatnám. Gyűjtsd össze, mi segít téged az építkezésben az introvertáltságodból fakadóan! Ne fújj visszavonulót, inkább dolgozz azon, hogyan érvényesülj introvertáltként a praxisod építése során.

3. LÉPJ KI A KOMFORTZÓNÁDBÓL!

Miután kiépítettél már egy működő rendszert rendszeresen blogolsz, közzéteszed a podcast adásaidat, jelen vagy a közösségi médiában és megérkeznek az első visszajelzéseid az ügyfelekkel, ideje továbblépni.

Kezdj kicsiben és apró lépésenként haladj.

Vegyünk egy videós példát.

Nem szükséges azonnal élőben bejelentkezned a Facebookon. Megteheted, hogy a telefonoddal rögzítesz előre egy felvételt és csak akkor teszed ezeket közzé, ha elégedett vagy a szerepléseddel.

Mutasd meg feltétlenül bizalmasaidnak is a felvételt, mondjanak hozzá építő kritikát. A praxisépítők zárt csoportjában is megmutathatod, kérhetsz véleményt és támogatást.

Lehetséges, hogy egyáltalán nem vagy olyan ügyetlen mások szemével nézve, mint amilyennek te önmagadat látod.

Ha ez segítség lehet számodra, akkor írd meg előre a szöveget és gyakorold be.

Meglátod, minél többször csinálod, annál komfortosabban fogsz majd mozogni a kamera előtt, ezzel újabb lépést teszel és megleled az utat, hogy hogyan érvényesülj intovertáltként is a praxisod építése során.

EZT VIDD MAGADDAL!

Ezt a három lépést kérlek fokozatosan tedd meg. Mindenképpen biztatlak, hogy juss el a 3. lépéshez és használj videót, vállalj nyilvános szereplést, hiszen ezek a platformok dupla olyan erősen építik a bizalmat és a szakértői imázsodat coachként, segítő foglalkozásúként, mintha csupán írásban kommunikálsz. Remélem hasznosnak találod  mai praxisépítő gondolatokat és kaptál válaszokat a kérdéseidre, hogy hogyan érvényesülj introvertáltként.

Ha személyesen szeretnél dolgozni velem a praxisod építésén, ITT találod, hogyan, milyen formában tudod ezt megtenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.