MIHEZ KEZDJ A NYÁRI UBORKASZEZONBAN COACHÉNT?

online rendszer praxisépítés

Cipőre mindig szükség van. Hétköznapira-ünnepire, gyereknek-felnőttnek, télen csizmára-nyáron strandpapucsra. Igen, utóbbira azért, hogy strandra menjenek az emberek, meg tengerpartra, meg várost nézni, turistáskodni.

Éppen ezért teljesen természetes jelenség, hogy nyáron kicsit visszaesik az ügyfélforgalom. Na nem a cipő-businessben, hanem pl. nálunk, segítő foglalkozásúaknál, coachoknál.

S hogy mire használd az uborkaszezont? Ehhez adok ötleteket a mai bejegyzésben!

5 ÖTLET A NYÁRI UBORKASZEZONRA COACHOKNAK

 

1. Évközepi tervezés

Nézd meg, hogyan is haladsz az év eleji terveid, céljaid végrehajtásával. Nézd meg, mi működött jól és mi nem eddig az év során. Amit mindenképpen nézz meg: blogstatisztikák, feliratkozások, Facebook oldal elemzése.

Ha a bevételek, nem az elképzeléseidnek megfelelően alakulnak, itt az ideje az újratervezésnek, a kiigazításoknak!

Hogy állsz a tartalomstratégiával?  A blogolás fontosságáról már ITT íram. Ezt mindenképpen rendbe kell tenned, hiszen ez az alapja a kommunikációdnak. Ha ez nincs kidolgozva, mire építkezel?

 

2.  Tanulj!

Idő, mire felépíted a praxisod, és fontos, hogy azokra a bevételszerző tevékenységekre koncentrálj, amihez értesz. Amihez meg nem értesz, azt érdemes kiszervezi. Minden csak pénztárca-vastagság kérdése, mint tudjuk.

Mivel a praxisépítéshez többnyire meghúzott nadrágszíjjal vágnak neki az emberek és kétszer is megfontolják a kiadásaikat, fontos, hogy alapszinten legalább konyíts valamicskét az olyan dolgokhoz is, mint  a webdesign, a képszerkesztés, a Facebook-hirdetések vagy épp a videovágás.

Még az is lehet, hogy beleszeretsz valamelyik tevékenységbe és később is szívesen foglalkozol vele, amikor már megengedhetnéd magadnak, hogy kiszervezd.

Így vagyok én a webdesignnal.  Ez már a harmadik oldalam, amit nulláról építek és én tényleg élvezem az ezzel való molyolást!

Szóval vegyél tudásanyagokat, DIY összeszerelési útmutatókat a témában, amit szeretnél megtanulni és tudd, hogy Youtube-on is számos ingyenes tutorial videót találsz gyakorlatilag bármilyen témában!

 

3. Képezd magad!

Szakkönyvek, tanfolyamok, továbbképzés, ilyesmiben gondolkodj .

Mert tudjuk, hogy a jó pap (is) holtig tanul és mindig van hova fejlődni!

Nézz körül itthon és külföldön is (pl. Udemy, Coursera oldalakon) rengeteg lehetőség közül válogathatsz! Milyen fejlődési irányt lőttél be magadnak szakterületeden?

Milyen igények merülnek fel az ügyfelekkel való közös munkád tapasztalatai alapján? Most ezt is van idő átgondolni és dolgozni  a megvalósításon.

 

4. Építs kapcsolatokat!

Hidd el, más szolgáltatók is érzik az uborkaszezon hatását, nekik is több idejük van ilyenkor másra az ügyfelekkel való közös munkán kívül. Nézd meg, járd körül, kivel lenne érdemes stratégiai partnerkapcsolatot építened. Ezek olyan együttműködések, ahol a partnerekkel azonos célpiacon mozogtok, de nem vagytok egymás vetélytársai.

Kidolgozhattok akár egy jutalékos rendszert is, hogy a másik ajánlására érkezett ügyfelek után bizonyos százalékot kap az ajánló fél. Ez az affiliate partnerség. Elhelyezhetők bannerek, ajánlók a másikhoz a saját oldalatokon. És mindenképpen jó írásban is rögzíteni az együttműködés részletszabályait!

 

5. Készíts tudásanyagokat!

Ha kevesebb ügyfeled van, az azt jelenti, hogy elmélyültebben, fókuszáltabban tudsz dolgozni egyéb területeken. Például készíthetsz új csalit (feliratkoztató anyagot e-mail címért cserébe) az oldaladra, készíthetsz belépő termékeket (alacsonyabb árú termék), kidolgozhatsz új szolgáltatáscsomagokat.

Magyarán, építhetsz egy olyan rendszert, amely folyamatosan hozza az új ügyfeleket az oldaladra.

Ha az online marketing rendszered összeállításában szeretnél egyénre szabott segítséget kapni, DOLGOZZ VELEM egyéni konzultáción vagy várlak szeretettel a nyári szünet előtt utolsó WORKSHOPON. Fektessük le együtt az alapokat, amin aztán tudsz dolgozni a nyári hónapokban, hogy ősszel teljes gőzzel indulj az uborkaszezon után!

+1  Pihenj Te is!

A szünet, a pihenés, a kikapcsolódás Neked is jár. A kiégés elkerülése érdekében igenis néha muszáj megállni és megnyomni azt a bizonyos STOP vagy legalábbis a PAUSE gombot.

A segítő foglalkozásúakat különösen fenyegeti a burnout, jó ezt nem elbagatellizálni. Még ha lelkes is vagy és úgy érzed, nem kell szünetet tartanod, vagy nem engedheteted meg magadnak (pl. anyagilag), hogy szabadságra menj magad, hidd el, nem lehet örökké csak nyomni és nyomni, mert az előbb vagy utóbb visszüt!

 

És még egy gondolat a végére: vajon áldás vagy átok az uborkaszezon? Ez is hozzáállás kérdése!

Bevallom, én szeretem a nyarat. Első évben nagyon kétségbe estem, hogy kevesebben jelentkeztek konzultációra, mint az év más szakában, de mára megbékültem a helyzettel! Kifejezetten örülök is a lehetőségnek, hogy végre van időm az alkotói munkára is. Sőt, én magam vezettem be konzultációs lehetőség nélküli heteket, hogy valóban elmélyülten tudjak dolgozni.

Neked mik a terveid a nyárra?

 

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod.

Remélem találkozunk a PRAXISÉPÍTÉS ONLINE FACEBOOK OLDALÁN IS! KATTINTS!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.