pénzblokkok feloldása

PÉNZBLOKKOK FELOLDÁSA

praxisépítés

A pénzblokkok felismerése és feloldása a “money mindset” tanácsadók szerint szárnyakat adhat vállalkozásodnak. Ebben a bejegyzésben néhány gondolatot szeretnék megosztani azzal kapcsolatban, hogy mik is a pénzblokkok és mit tehetsz azért, hogy ne gátoljanak a fejlődésben!

PÉNZBLOKKOK FELOLDÁSA

Te mire gondolsz, amikor hallod a „pénz” szót? A luxus, a pazar bőség jut eszedbe, vagy inkább a szorongás és félelem? Mindannyiunknak van kialakult véleménye, érzése a pénzzel kapcsolatban, amelyeket élettapasztalatainkból generáltunk. Gyakran ezek a tapasztalatok gyermekkorunkból és nevelésünkből származnak, és magukban foglalják azt, amit pénzblokknak neveznek.

A pénzblokk olyan gondolkodásmód vagy hitrendszer, amely mentális akadályként jelenik meg közted és pénzügyi bőség között. A pénzblokkok olyan kifejezésekben jelenhetnek meg, mint a „A pénz nem nő a fákon”, és olyan hiedelmek, mint a „Pénz minden gonoszság gyökere”.

Most mutatok három lehetőséget a pénzzel kapcsolatos hiedelmek elismerésére és a pénzblokkok feloldására.

 

Legyél tisztában a pénzblokkjaiddal!

Az első lépés a pénzblokkok feloldásához az, hogy elismerjük, hogy léteznek. Teljesen tisztán kell látnod, hogyan is érzed most magad a pénzügyekkel kapcsolatban.

Tegyük fel például, hogy szeretnél valami megvenni, amire vágysz. Van-e olyan hitrendszered, amely nem illeszkedik ehhez a vágyhoz? Pl. ha alapvetően azt gondolod, hogy a pénzt csak kemény munkával lehet megkeresni, akkor nehezebben engeded el, adod is ki a kezedből.

A pénzblokkok felfedezésének nagyszerű módja az, ha elmélyedsz a gondolataidban a pénzzel kapcsolatban. Írj ki minden gondolatot magadból! Mik jutnak eszedbe?

Ne ijedj meg a negatív érzelmektől, inkább próbáld megérteni eredetüket.  Honnan származnak?

A pénzzel kapcsolatos érzéseink és a felismert blokkok megismerése lehetőséget ad arra, hogy aktívan dolgozz a hiedelmeiden és pozitívabb kapcsolatot alakíts ki a pénzzel, ami a pénzcsatornák megnyitásához és életedben a bőség meghívásához vezethet.

 

pénzblokkok feloldásaAz energia arra megy, ahol a fókusz van!

Fontos, hogy világos, végrehajtható célokat állíts magad elé, és hogy energiát a bevételszerző feladatokra összpontosítsd. Az energia átirányítása a nyereségközpontú munkához jelentős változásokat eredményezhet. Figyelj arra, hogyan töltöd az idődet.

Ha úgy találod, hogy kitartóan, szorgalmasan dolgozol, de nem látsz semmilyen eredményt, érdemes lehet újra megvizsgálnod, hogy milyen konkrét feladatokat végzel.

Például, mennyi időt fordítasz a közösségi médiára?

Mennyi időt töltesz érdeklődőszerzéssel?

Míg a közösségi média hasznos eszköz, a konkrét érdeklődők megszerzése ennél jóval hasznosabb!

Az olyan feladatok, mint az érdeklődőszerzés nem mindenkinek tartozk bele a komfortzónájába, sokan nyomulásnak érzik, ezért talán megfordul a fejedben, hogy háttérbe szorítsd ezt a tevékenységet.

Pedig az érdeklődők folyamatos felkutatása nélkül a vállalkozásod nem tud fejlődni.

Hozz létre rövid és hosszú távú célokat, hogy hány embert szeretnél elérni, és hány emberrel szeretnél együtt dolgozni.

Ha nem vagy biztos benne, hogyan érheted el a megfelelő embereket, végezz némi kutatást, vagy dolgozz velem. Amikor azon veszed észre magad, hogy a kifogásokat keresed és próbálod megúszni ezt a feladatot, dolgozz azon, mi tehetsz a kifogások leküzdése érdekében.

Ne hagyd, hogy az elutasítás félelme vagy a hibázás lehetősége megakadályozza, hogy növekedjen a vállalkozásod.

Légy tisztában azzal, hogy segíteni szeretnél az embereknek, döntsd el, ezt milyen formában tudod neki felajánlani, keresd a kapcsolatot velük és ajánld nekik a szolgáltatásaidat. Az ügyfélszerzésről készült videómat itt tudod letölteni. 

 

Költs pénzt a még több pénzért!

A pénzblokkok feloldásában segíthet annak tudatosítása is, hogy a vállalkozásod, praxisod fejlődéséhez mind tudásbeli, technikai fejlesztésekre egyaránt szükséged van.

Használd hatékonyan az idődet. Ahogy megvizsgálod, hogyan töltötted az idődet, előfordulhat, hogy rájössz, hogy vannak olyan feladatok, amelyek delegálni tudsz valakinek. Ne félj átadni ezeket a feladatokat! Te azzal foglalkozz, amiben igazán jó vagy, és bízd az olyan munkákat azokra a munkatársakra, vállalkozókra, amiben ők a jobbak!

A pénzblokkok feloldásának melyik módszerét próbálod ki még ma? Hogy érzed, mely területen van szükséged leginkább szemléletbeli/gondolkodásbeli változtatásokra?

A szolgáltatásaid árazásáról készült cikket itt tudod elolvasni. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.