PRAXIS INTERJÚ: BODÓ ANDI

interjú praxisépítés

Ebben a sorozatban olyan coachokkal, segítőkkel készített interjúkat olvashatsz, akik már felépítették a praxisukat, kialakult ügyfélkörük van.

Kíváncsi vagy, ők hogy csinálták?
Milyen módszerekkel építkeztek?


Kövesd a blogot és olvasd el a sikertörténeteket! Ebben a részben 
Bodó Andit ismerheted meg.

K: Mivel foglalkozol Andi, kiknek segítesz?

A: Tudat-tréner, coachként  olyan embereknek segítek újra saját erejükbe kerülni, akiknél épp olyan élethelyzet alakult ki, hogy egy kívülről jövő „belekérdezés” sokat lendíthet az útjukon.

Néha azt mondom, hogy segítek a felnőtté válást végre meglépni, épp úgy mint egy tyúkanyó a kiscsibéje életében.

Van is ahol Coachmamának neveznek 🙂

Elsősorban a magánélet területén fordulnak hozzám, az önismereti és önfejlesztős területtől az életmód, a karrier keresés és a leendő anyaság elérésén át, rengeteg kérdéskört érintve.

Másodsorban pedig a vezetőfejlesztés  és januártól a tréneri szakma is a szívem csücske, ahol egy különleges módszerrel, a Flying and Coaching keretein belül, valódi repülőgép vezetésével fejlesztjük a kompetenciákat.

Oldalam: www.bodoandi.com

Facebook: https://www.facebook.com/bodoandicoach/ 

https://www.facebook.com/flyingandcoaching/

 

K: Miért lettél coach?

A: Nehéz ezt megmondani, mert nem ezzel kezdtem, de már akkor is az emberek segítése volt a legfontosabb munkám, ahol az asztrológia, a belső utazás, a családállítás és később a buddhizmus adta meg a kereteket, módszereket, szemléletmódot. Rengeteget tanultam és tanulok ma is az élet mély összefüggéseiről, amit remekül lehet alkalmazni a munkában.

2012-ben vizsgáztam coachként, ami további tudást adott ehhez a munkához, ami azért is volt fontos nekem, mert szerettem volna olyan emberekkel is dolgozni, akik a spiritualitást nem ismerték vagy épp nem szerették, ám segítségre nekik is szükségük volt.

Az én tudásom ötvöződik a racionalitás és a spiritualitás terén. Bármelyik nyelvezettel tudok kommunikálni, nem érzi senki nálam a hittérítést. Ezt mindenkinek meghagyom a saját útjának.

 

K: Hogy emlékszel, mi okozta a legnagyobb nehézséget számodra a praxisod elindításában és hogyan kerekedtél felül ezen?

A: Az előbb elmondottak miatt nekem már volt praxisom, amire építhettem, de mégsem volt annyira könnyű a dolog, hiszen a meglévő kört szerettem volna kiszélesíteni, de az ismertségem már volt akkora, hogy tudták rólam a spirituális  szemléletmódot.

Ebből kellett kilépni úgy, hogy közben azokat se veszítsem el, akik épp ezt szerették bennem.

Vagyis bizalmat kellett építenem azokban is, akik bizalmatlanul néztek az ezoterikus dolgokra.

 

K: Milyen módszerekkel építkeztél? Milyen online és offline platformokat használtál?

A: Nekem elsődegesen az ajánlások az működtek. Ezt követően a honlapot, a blogot és a facebook oldalt említeném. Harmadsorban amik nekem segítettek azok  az előadások, work-shopok és tréningek voltak. Végül a sor zárásaként nem szabad azért megfeledkezni a személyes kapcsolatokról sem.

 

K: Mit gondolsz, mitől jó coach valaki?

A: Modellekkel dolgozni mindenki meg tud tanulni, hiszen „csak” fel kell olvasni az adott ponthoz tartozó kérdést és hagyni, hogy az Ügyfél kifejtse azt.

De jó kérdést feltenni sablon nélkül, már gyakorlatot igényel.

A másik és az amit mindennél fontosabbnak találok, az az, hogy bármilyen jó megoldást is tud, azt ne erőltesse, mert a másik életében nem biztos, hogy az tényleg olyan jól fog működni.

A harmadik pedig az, hogy ha saját tapasztalata, pláne sérülése van azzal a témával kapcsolatban, akkor tudjon elvonatkoztatni és úgy kérdezni. Ha pedig érintetté válik, akkor legyen ereje mást ajánlani abban a témában.

 

K: Mit szeretsz leginkább a munkádban?

A: Azt, ahogy látom, hogy fény gyúl a másik fejében,  (AHA élmény), csillogni kezd a szeme és izgatottá válik a lehetőségeit látva.

Persze azt is imádom, amikor egy újabb baba érkezik oda, ahol addig lehetetlennek tűnt.

És azt is szeretem, hogy az anyával való munka után, évekkel később eljön a lány is, mert azt látta, hogy annak idején mekkora segítséget jelentett az anyukájának a coaching.

 

K: Milyen terveid vannak a közeljövőben/min dolgozol most?

A: Az egyéni coaching ülések továbbra is favoritok, egyszerűen szeretem ezt a műfajt.

A csoportos munkában lesz nagy változás, mert decemberben vizsgázok trénerként és szeretnék minél több céges és nem céges tréninget tartani. Ezeket össze is kell állítani, vagyis van amit ki kell még dolgozni, van amit csak fel kell frissíteni.

 

K: Mit üzensz azoknak, akik most vágnak bele a praxisépítésbe?

A: Nem kell magányos farkasként szenvedni, érdemes eljárni olyan közösségbe, ahol találkozhat már tapasztalt coachokkal, mert a szakmai közeg sokat tud adni az önbizalmon. Elcsíphet egy-két fontos trükköt, kérdezhet és tanulhat tőlük.

Gyönyörű szakma, de kell hozzá kíváncsinak lenni és nem rutinból kérdezni.

És kell, hogy türelemmel legyenek a praxis kiépítésében, hiszen ahhoz, hogy ügyfél jöjjön, valahogy ismertté kell válni, valahonnan tudni kell róla, hogy létezik és dolgozik.

Ennek a csatornáját kell megtalálni, amiben megint csak jól jön egy-két ötlet a praxisépítés területén profi szakembertől.

 

A sorozat hamarosan folytatódik! Addig is, várlak szeretettel a Praxisépítők Zárt Csoportjában a Facebookon. KATTINTS A BELÉPÉSHEZ! 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.