PRAXIS INTERJÚ: GILLICH-CSIKÓS ANDREA JUDIT

interjú praxisépítés

Ebben a sorozatban olyan coachokkal, segítőkkel készített interjúkat olvashatsz, akik már felépítették a praxisukat, kialakult ügyfélkörük van.

Kíváncsi vagy, ők hogy csinálták?
Milyen módszerekkel építkeztek?


Kövesd a blogot és olvasd el a sikertörténeteket! Ebben a részben 
Gillich-Csikós Andrea Juditot ismerheted meg.

K: Mivel foglalkozol Andi, kiknek segítesz?

A: Érzelmi akadálymentesítéssel foglalkozom: azonosítom és oldom az érzelmi blokkokat. Workshopokat és tréningeket is tartok.

Gyermekeknek szóló Koboldszelídítő foglalkozásaimon tanulást könnyítő és érzelmi intelligencia fejlesztő gyakorlatokkal dolgozunk.

Az Empátia Edzőteremben segítő foglalkozású kollégákkal érzékenyítjük empátia izmainkat, gyakoroljuk az értő figyelmet és hallgatást.

Egyéni ügyfelek stresszkezeléssel, kiégéssel, vezetői készségeik fejlesztésével kapcsolatban keresnek meg.

Oldalaim a www.valtozaskisero.hu és a www.empatiaedzoterem.hu

 

K: Miért lettél coach?

A: Kineziológiát tanultam és úgy gondoltam, hogy ez jó lehetőség csiszolni a kérdezéstechnikámat. Csak aztán beleszerettem és vannak olyan ügyfeleim is, akiket, mint coach kísérek. Maximálisan ügyelek arra, hogy ne keverjem a módszereimet.

 

K: Hogy emlékszel, mi okozta a legnagyobb nehézséget számodra a praxisod elindításában és hogyan kerekedtél felül ezen?

A: Nehéz hozzászokni a hullámzásokhoz. Amikor befejezek egy folyamatot és esetleg még nincs következő lehetőség.

Megtanultam kérni. (Nem ment könnyen😊) Kérem a klienst, hogy ha elégedett volt a folyamattal, ajánljon tovább. Hiszem, hogy ez egy bizalmi kapcsolat, ezért egy ajánlás sokkal többet ér.

 

K: Milyen módszerekkel építkeztél? Milyen online és offline platformokat használtál?

A: Önkéntesként vállaltam coaching folymatokat. Ez abban is segített, hogy kialakítsam a saját folyamataimat, illetve abban is, hogy tapasztalatot szerezzek. Így már bátrabban kértem pénzt a munkámért.

Online nekem is van honlapom, Facebook és Instagram oldalam. Blogot is vezetek. Az évek folyamán viszont arra jöttem rá, hogy az én erősségem a személyes kapcsolat. Így keresem a lehetőségeket, ahol offline is bemutatkozhatok. Például üzleti reggelikre járok és előadásokat is szoktam vállalni.

K: Mennyi idő kellett, hogy igazán beinduljon a praxisod?

A: Őszinte leszek, nekem sok időbe (évekbe) telt. Ehhez főként önmagamon kellett rengeteget dolgoznom. És teszem ezt azóta is folyamatosan. 🙂 Ehhez az is hozzátartozik,hogy az én praxisom nem tisztán coach praxis. Hiszen kineziológiai oldásokra is érkeznek hozzám. És a csoportok is jelentős részei a munkámnak.

Ugyanakkor hiszem, hogy a kitartás meghozza gyümölcsét és a nehézségek csak hozzátesznek a munkánkhoz.

 

K: Mit gondolsz, mitől jó coach valaki?

A: Szerintem a jó coach egyetlen ismérve, hogy maximálisan bízik az ügyfele tudásában. Abban, hogy ő tudja és ismeri a problémájára a megoldást. Ez a bizalom és az értő figyelem lendítik majd tovább a klienst, hogy egy lépést előre lépjen azon a bizonyos skálán a témájával kapcsolatban. Ha ez sikerült, akkor a coach „elég jól” kísérte.

 

K: Mit szeretsz leginkább a munkádban?

A: Hallgatni. 😊 A csendben és aktív figyelemben rejlik a legnagyobb erő és az ügyfél számára a legnagyobb hozzájárulás. Ott születnek a legnagyobb felismerések. Hálás vagyok, ha ez megtörténik.

Persze szeretek facilitálni is. És hihetetlen öröm gyerekekkel foglalkozni. Hatalmas tanítók.

 

K: Milyen terveid vannak a közeljövőben/min dolgozol most?

A: Szívügyem az Empátia Edzőterem. Ezt szeretném újra elindítani kollégáknak és civileknek egyaránt.

Azt tapasztalom, hogy szükség van a virtuális világon kívüli találkozásokra, beszélgetésekre és közös élményekre is. Főleg ilyen érzékeny témában.

Valamint folytatódik a Koboldszelídítő. Szeretnék eljutni vele vidékre és felsősökhöz is.

 

K: Mit üzensz azoknak, akik most vágnak bele a praxisépítésbe?

A: Csinálják és ne adják fel a nehézségek és hullámzások ellenére sem. Előbb utóbb kialakul, hogy hogyan és kikkel tudnak ők a leghatékonyabban dolgozni.

 

A sorozat hamarosan folytatódik! Addig is, várlak szerettel a Praxisépítők Zárt Csoportjában a Facebookon. KATTINTS A BELÉPÉSHEZ! 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.